Nicolien Groeneveld, een toegewijde en ervaren advocaat in Noord Nederland, heeft sinds 2015 haar praktijk in het sociaal recht en heeft zich gespecialiseerd in het vertegenwoordigen van slachtoffers van geweld en zedenmisdrijven, het personen- en familierecht en sociaal zekerheidsrecht.

Met een achtergrond in de regionale journalistiek heeft zij een scherp oog ontwikkeld voor het begrijpen van complexe situaties en het vertalen van het verhaal van de cliënt(e) naar een juridische context. Het helder weergeven van juridische informatie op een begrijpelijke wijze voor de cliënten maakt haar tot een waardevolle partner voor cliënten die op zoek zijn naar juridische bijstand. Cliënten worden voorzien van duidelijke en begrijpelijke uitleg over hun rechten, opties en de juridische procedures die van toepassing zijn op hun zaak. Door complexe juridische concepten toegankelijk te maken, helpt Nicolien Groeneveld haar cliënten om weloverwogen beslissingen te nemen en zich zelfverzekerd te voelen gedurende het juridische proces.

Haar empathie, eerlijkheid en nuchtere benadering maken haar tot een betrouwbare partner voor cliënten die op zoek zijn naar rechtvaardigheid.

Nicolien Groeneveld is geboren en getogen in de provincie Groningen. Naast haar werk als advocaat geeft zij ook les aan HBO-studenten, waar ze haar kennis en ervaring deelt om de volgende generatie juridische professionals te inspireren.